Welkom bij
Euronics Leeuw
Print

Info

A+++ & A++

De energieklassen A+++ en A++

Tot nu toe werd energie-klasse A++ gezien als het hoogst haalbare in energie-efficiëtie.
Sinds het eind van 2010 is er de nieuwe klasse A+++ voor koelapparaten en dus een nieuwe maatstaf voor zuinigheid. Apparaten uit de energieklasse A+++ verbruiken bijvoorbeeld tot 50% minder energie dan apparaten uit de klasse A+.

 

LowFrost

LowFrost – veel minder ontdooien.

 

LowFrost bespaart u veel werk door de vorming van ijs aanzienlijk te verminderen. Daarom hoeft u een SmartCool koel-vriescombinatie veel minder vaak te ontdooien, drogen diepvriesproducten niet uit en blijft het energieverbruik constant. Maar zelfs als ontdooien nodig is, hebben we een oplossing: snel en gemakkelijk via de aftapslang.

 

 

 

Chillerbox

ChillerBox – ideaal voor vis en vlees*.

 

 

 

De ChillerBox is een veilige opbergplek voor vis, vlees, kaas en worst: een koude luchtstroom uit het vriesvak zorgt voor een temperatuur die 2-3ï½° lager is dan
in het overige koelgedeelte. Daarom kunt u hier bijvoorbeeld ook drankjes snel koelen. De ChillerBox houdt levensmiddelen langer vers – hun geuren veilig ingesloten. De gegolfde bodem beschermt de levensmiddelen bovendien tegen condenswater terwijl hij door de uittrekbare telescooprails buitengewoon gemakkelijk in gebruik is.

 

 

Crisperbox

CrisperBox – voldoende ruimte voor fruit en groente.

 

 

 

 

Fruit en groente hebben niet alleen voldoende ruimte in de CrisperBox, zij blijven er ook veel langer vers. Dit komt door de optimale vochtigheidsgraad, die u met de schuifregelaar gemakkelijk kunt aanpassen. De gegolfde bodem beschermt de levensmiddelen tegen condenswater en de uitneembare DividerBox maakt het mogelijk om fruit en groente apart te bewaren. Maar het mooiste: door de uittrekbare telescooprails is het vak buitengewoon soepel in gebruik.

 

NoFrost

Bij een gewone koel- of vrieskast wordt wel de warmte onttrokken aan de koel- of vriesruimte, maar niet het vocht dat zich in die lucht bevindt. In het vriesgedeelte ontstaat daardoor rijpvorming, ofwel ijsafzetting. De lucht in de kast houdt dus een hoog vochtigheidsgehalte.

Bij NoFrost wordt de lucht met vocht en al uit het vriesdeel gezogen. De lucht wordt gekoeld en het vocht wordt als ijs vastgehouden door de verdamper. Deze wordt regelmatig volautomatisch ontdooid waarbij het vocht wordt afgevoerd naar een bakje op de motor waar het verdampt. Een ventilator blaast de koude en droge lucht weer terug in de kast.

In tegenstelling tot andere fabrikanten gebruikt Liebherr de droge lucht uit het vriesdeel NIET om het koelgedeelte te koelen.
Om te voorkomen dat producten in het koelgedeelte uitdrogen, worden bij Liebherr NoFrost koel/vries-combinaties twee aparte verdamperplaten gebruikt waardoor de koude, droge lucht in het vriesgedeelte blijft

.