Welkom bij
Euronics Leeuw
Print

Info

Infrarood oven

Deze oven is geschikt voor een traditionele manier van braden: via onder en bovenverhitting. De turbo oven verhit via hete lucht, die krachtig in de ovenruimte wordt geblazen en vervolgens rond het gerecht circuleert. Een combinatie van en infra- en een turbo oven is de multifunctionele oven. Deze oven beschikt over de eigenschappen van beide ovens, met alle voordelen van dien.

Koken met stoom

Stoomkoken is een gezonde, snelle en gemakkelijke manier om heerlijke gerechten te bereiden. Vitamines en mineralen in de voeding blijven intact en er komt bij het stoomkoken op geen enkele manier vet aan te pas, zodat u op deze wijze de gezondste, magerste en lekkerste gerechten bereidt. Tijdens het stoomkoken vindt er geen overdracht plaats van geur en smaak tussen de verschillende gerechten, hierdoor kunt u tegelijkertijd verschillende gerechten gaar stomen. Zelfs als die helemaal niets met elkaar te maken hebben. Ook gaat de geur en smaak niet verloren. Dat komt doordat tijdens het stoomkoken de gerechten niet met elkaar in aanraking komen met water. Alle gerechten blijven knapperig tot het einde van het kookproces.

Keramisch koken

Keramische kookplaten zorgen, zeker als ze zijn voorzien van turbo en infraroodtechniek, snel voor de gewenste warmte. Keramische kookplaten kunnen bovendien zijn voorzien van verschillende kookzones waarop u groter pannen kwijt kunt. Door de moderne techniek is keramisch koken zeer efficiënt.

Koken met Inductie

Bij een inductie kookplaat verwarmt een elektromagnetisch veld de kookzone. De inhoud van de pan wordt krijgt de warmte overgedragen via de bodem en dus heeft de warmtebron net zo groot als de onderzijde van de pan, wat bijdraagt aan de veiligheid van het systeem. Deze methode is niet alleen erg veilig, maar verbruikt ook nog eens erg weinig energie. Wel moeten de pannen die u gebruikt geschikt zijn voor elektrisch koken en een platte bodem hebben.

Optimale veiligheid
Inductieplaten zijn meestal zo goed beveiligd, dat ze alleen in werking treden als er een gevulde pan op staat en blijven dus inactief als er een ander metalen voorwerp, zoals een mesje, op ligt. Een ander voordeel wat betreft veiligheid: de kookplaat wordt tijdens het bereiden van de maaltijd nauwelijks warm, hierdoor is er ook geen restwarmte op de kookzone, waardoor verbrandingsgevaar door mens en of dier bijna niet aanwezig is.

Bediening inductie kookplaat
De inductiekookplaat heeft een touchebediening. Het regelen van de temperatuur bij dit systeem ideaal: net zo precies als de keramische kookplaat en net zo makkelijk als de gaskookplaat.
(Belangrijk om te weten: pannen die u reeds op een gaskookplaat heeft gebruikt, kunt u eigenlijk niet meer gebruiken op keramische of inductie kookplaten. Door het koken op gas gaat de bodem van de pan namelijk bol staan en werkt de verwarming door elektriciteit niet meer optimaal.)
Omdat elektrische kookplaten een groot vermogen hebben en ze doorgaans veel energie verbruiken, is het verstandig de groepen in uw meterkast te laten controleren door een erkende installateur. Deze kan aangeven of het aantal elektriciteitsgroepen genoeg is en kan indien nodig extra groepen maken.

Koken op gas

Een kookplaat op gas biedt u volledige controle. U kunt de warmtebron op ieder moment in- of uitschakelen en bovendien kunt u de warmte direct en exact doseren.

Koken op gas is al tientallen jaren de meest populaire kooktechniek in Nederland.