Welkom bij
Euronics Leeuw
Print

Info

Energie labels

Op veel apparaten zit het Energielabel. Met dit label kunt u in één oogopslag zien of het apparaat energiezuinig of -onzuinig is. Soms zijn zuinige apparaten duurder in aanschaf maar u verdient de extra kosten vaak terug door een lagere energierekening.
Het Energielabel is een door de Europese Unie verplicht informatielogo. Het geeft met letters (A tot en met G) en kleuren (donkergroen tot en met rood) informatie over het energieverbruik van een apparaat. Het label zit op de volgende apparaten:

• afwasmachines,
• airconditioners,
• koel- en vriesapparatuur,
• ovens,
• verlichting,
• wasdrogers,
• wasdroogcombinaties,
• wasmachines.


Energie Algemeen

Energiekosten behoren tot uw hoogste vaste lasten. Stroom en gas zorgen niet alleen voor een aangename leefomgeving, maar ook voor een aanslag op uw portemonnee. En dat wordt er niet beter op met de alsmaar verder stijgende energieprijzen. Al uw elektrische apparaten gebruiken stroom. Maar van de meeste apparaten heeft u waarschijnlijk geen idee hoeveel ze nou feitelijk per jaar gebruiken. Wat dacht u van die apparaten die heel lang meegaan, zoals een wasautomaat en een vaatwasser (soms wel meer dan twintig jaar). Hoeveel stroom gebruikt zo'n oude koelkast? Daar is wellicht flink op te besparen. Net als op apparaten die we niet de hele dag gebruiken. Hoeveel zou er te bezuinigen zijn met een strijkijzer en een
stofzuiger? Of met een droger? De techniek op het gebied van energieverbruik is de laatste jaren enorm vooruitgegaan. Een ogenschijnlijk duur apparaat kan feitelijk heel goedkoop voor u uitpakken, als u er heel veel stroom mee bespaart. En hoe verstandig is het om veel geld uit te geven aan een heel energiezuinig apparaat dat u in de praktijk bijna niet gebruikt?

Storing/ruis apparatuur:

Soms kan het zijn dat apparatuur op elkaar stoort, denk aan lcd en luidsprekers. Indien u moderne afgeschermde luidsprekers gebruikt, kan dit voorkomen worden.

Kwaliteit beeld en geluid:

Kwaliteit van beeld en geluid kan afnemen door het verlengen van kabels. Als stelregel kunt u nemen; hoe langer de kabel des te meer kans op kwaliteitsverlies. Ook voor de draadloze systemen zijn richtlijnen voor de maximale afstand tussen de apparatuur onderling.

 


Bereikbaarheid kabels

Bij het wegwerken van de kabels is het handig om er rekening mee te houden dat u de kabels indien nodig nog kunt bereiken. Als een lcd defect raakt of als u een ander toestel erop wilt aansluiten of als u gewoon een andere locatie in uw woonruimte wilt gebruiken, moeten de kabels wel bereikbaar zijn.