Welkom bij
Euronics Leeuw
Print

Info

Crystal Ultra Slim & Slim Wall Mount (2cm!)

Televisie is meer dan alleen functioneel. De LED-TV wordt als een schilderij één met de muur door de Samsung Slim Wall Mount. Door deze nieuwe innovatieve manier van ophangen, kan iedereen binnen een oogwenk een LED-TV aan de muur bevestigen.

HDMI Anynet+ (HDMI-CEC)

Bedien alle apparaten die via HDMI zijn aangesloten met slechts 1 afstandsbediening.

Perfect digitaal beeld en geluid via 1 kabel. Via de HDMI-aansluiting sluit u eenvoudig TV, Home Theater System, Blu-ray speler en meer aan. Dankzij de Anynet+ (HDMI-CEC) feature bediend u met 1 afstandsbediening alle apparaten die u met HDMI heeft aangesloten. Kortom, minder kabels en meer gemak. 

HDMI

In de wirwar van kabels achter de TV en de kast is het lastig zoeken, zeker wanneer een bepaald apparaat niet goed werkt en u de aansluiting wilt controleren. En eigenlijk heeft u helemaal geen zin om elk kabeltje en stekertje na te moeten lopen op ruis, kwaliteitsverlies en ander niet-functioneren.

Het antwoord: apparatuur met HDMI-aansluiting. High Definition Multimedia Interface is de universele aansluiting voor digitale audio en video. Er is geen signaalverlies, dus de beeld- en geluidskwaliteit blijft maximaal.

Omdat zowel beeld als geluid door één hoogwaardige kabel wordt getransporteerd, behoort een wirwar aan kabels tot het verleden.

HDMI / DVI kabels

De Scart-kabeltechniek begint stilaan tekenen van ouderdom te vertonen. De twintig jaar oude technologie is niet langer adequaat voor de behoeften van de nieuwe digitale receivers en hoge-resolutie schermen. Twee nieuwe interfaces staan te drummen: DVI en HDMI.

De twee nieuwe standaarden - die voorlopig nog niet het einde van de Scart-aansluiting betekenen - duiken steeds meer op als aanvulling in nieuwe, duurdere toestellen.

DVI of Digital Video Interface is een 24-pins connectie die bestaat in twee varianten: DVI-D en DVI-I. De D staat voor enkel digitaal, terwijl de I zowel digitale als analoge ontvangst ondersteunt.

Het tweede type interface HDMI geniet nu al de aandacht van meer dan 200 fabrikanten wereldwijd, en is vergelijkbaar met usb. De connectie bestaat uit 19 pinnen en is slechts 21 mm breed.

Geen kwaliteitsverlies
Alle audio- en videosignalen worden via HDMI getransporteerd, zonder dat ze aan kwalititeit hoeven in te boeten. Maar liefst acht audiokanalen kunnen doorgestuurd worden, en de bandbreedte voor video biedt plaats genoeg voor het transport van 1080 lijnen.

De bedrading tussen DVI en HDMI is compatibel, al moeten daarvoor wel een fysieke adapter gebruikt worden. HDMI kan alle DVI-signalen overdragen, maar omgekeerd kan DVI enkel de videosignalen van HDMI overdragen.

Minder bedrading
Een tweede groot voordeel, naast het behoud van de kwaliteit, is het verminderd aantal kabels. Wanneer je nu een dvd-speler, -recorder, settopbox en digitale televisie met elkaar verbindt, heb je soms wel tot tien verschillende draden liggen. Dat aantal kan nu drastisch teruggebracht worden.


Aansluiten kabels

Kabels, u komt ze overal tegen, maar eigenlijk wilt u ze nergens...

Om zo min mogelijk "last" te hebben van kabels is het van belang dat u de juiste lengte aanschaft. Zo houdt u nooit kabel over, dat scheelt in wegwerken.