Welkom bij
Euronics Leeuw
Print

Tips

Allergisch

Wie gevoelig of allergisch op wasmiddelen reageert, kan allereerst een ander, liefst ongeparfumeerd merk proberen.

Mocht dat niet helpen, dan kunt u wellicht het programma "Extra water" proberen. Met één druk op de knop wast en spoelt de wasautomaat met een grotere hoeveelheid water. Daardoor wordt uw wasgoed bijzonder intensief met water behandeld waarmee het achterblijven van de kleinste wasmiddelrestjes wordt voorkomen.

Wasmachine kopen

Bij een bovenlader is het handig als de trommelingang bij het beëindigen van het wasprogramma automatisch boven stopt.

Periodiek onderhoud wasautomaat

Als u alles goed doet tijdens en na het wassen, dan zijn er nog de periodieke klusjes die belangrijk zijn om ervoor te zorgen dat uw wasautomaat goed blijft presteren.

Zie hieronder de belangrijkste klusjes.

Onderhoud wasautomaat

Een wasautomaat moet goed worden onderhouden. Zelfs de beste wasautomaten gaan op een gegeven moment minder presteren. Het onderhoud begint al zodra u de wasautomaat voor de eerste keer gaat installeren…

Drogen

U kunt energie besparen door uw wasgoed voor het de droger ingaat goed te centrifugeren. Dit versnelt het drogen, waardoor de was korter in de wasdroger hoeft. Wasautomaten verbruiken bij het centrifugeren namelijk minder energie dan drogers bij het drogen.

Kies zo mogelijk energiezuinige programma's: 'kastdroog' en 'kreukherstellend kastdroog' kosten meer energie dan het 'strijkdroog'

Kies voor een droger met automatische programmering, hierbij bepaalt de vochtigheid van de was het einde van het droogprogramma bepaald door de vochtigheidsgraad van de was. Het droogprogramma eindigt als het zijn werk heeft gedaan.

Kies een droger met een capaciteit die past bij uw behoefte. Eén droogbeurt met een volle droger kost minder energie dan twee droogbeurten met een halfvolle droger. Als de droger dezelfde capaciteit heeft als de wasmachine, kan alle wasgoed in één keer in de droger.

U kunt uw kleding even opfrissen door deze 10 minuten op koude lucht te drogen eventueel met geurdoekje (niet zo geschikt voor droger met vochtsensoren). Dit bespaart u weer een wasbeurt en onnodige slijtage van uw kleding.

Droog meer was in 1 wasbeurt met een 7 kilo droger. U bespaart hiermee tijd en energie