Welkom bij
Euronics Leeuw
Print

Tips

Bewaar tips

Koopt u graag verse producten, maar heeft u niet altijd de tijd om iedere dag boodschappen te doen? Laat u dan eens voorlichten over een type koelkast met een 0˚C-vak.

Gaat u met vakantie leg dan een schoteltje met een ijsklontje in de vriezer. Is deze verdwenen bij thuiskomst dan weet u dat er een storing tijdens het vriesproces is geweest. Dit kan gevolgen hebben voor de kwaliteit van de ingevroren producten.

Het ontdooien van de vriezer kunt u het beste doen als het vriest. U kunt de producten dan buiten op temperatuur houden. Het beste is deze bij elkaar in een grote doos of wasmand verpakken. Of de lades in zijn geheel afdekken met een deken.

Een snee brood in uw koelkast voorkomt nare geurtjes of indien ze er wel al zijn, zorgt dit ervoor dat de geurtjes verdwijnen.


Tips bereiding

Sommige groenten kunnen heel goed gekookt worden in een magnetron. De groente behoudt zijn kleur en vitaminen gaan niet verloren.

Tijd bespaart u met een combi- magnetron, het bakken van een boterkoek of afbakbroodjes gaat een stuk sneller.


Een nieuwe keuken ?

Heeft u niet al teveel ruimte in uw keuken en wilt u toch het gemak van een afwasautomaat? Een smalle machine (45 cm) is wellicht een goed alternatief.

Last van rugklachten? Er zijn tegenwoordig ovens met schuiflade systeem. Erg handig en minder belastend voor uw rug.

Bij het aanschaffen van een kookplaat is het ook belangrijk dat u kijkt of uw huidige pannen geschikt zijn hiervoor. Stapt u bijvoorbeeld over van gas naar inductie koken, dan zijn uw oude pannen hoogstwaarschijnlijk niet geschikt.


Kabels

Koop een HDMI of andere kabel op de juiste maat. U hoeft de kabel dan niet te verlengen of in te korten. Dit bespaart tijd en moeite. Bovendien blijft de kwaliteit behouden.

Let goed op de kwaliteit van een kabel, deze maakt het verschil tussen goede en betere kwaliteit van muziek en beeld

Codeer uw kabels indien u gebruik maakt van een kabelkoker. Zo weet u altijd welke kabel bij welk apparaat hoort.

Indien u een tafelcontactdoos nodig hebt, denk dan eens aan een exemplaar met overspannings-beveiliging erin. Deze beschermd meteen uw kwetsbare elektronische apparatuur.


LCD, plasma & LED

Onderhoud uw scherm met een speciaal daarvoor geschikt reinigingsmiddel. Dit voorkomt beschadigingen en het scherm zal minder stof aantrekken.

Is uw afstandsbediening te ingewikkeld of heeft deze te kleine knoppen? Er zijn afstandsbedieningen te koop, die grotere bedieningstoetsen hebben en heel overzichtelijk zijn. Deze zijn vaak universeel.

Hebt u ook een lade vol afstandsbedieningen maar wilt u wel graag alle functies behouden? Ook dan is er een oplossing met een hoogwaardige universele afstandsbediening, zelfs voorzien van LCD schermpje en voorprogrammering van zenderlogo's.

Zet uw apparaten altijd helemaal uit. Zelfs in de standby stand verbruiken ze energie. Hoe groter het apparaat des te groter het energieverbruik. Dit geldt ook voor de standby stand.

Oriënteer u op de nieuwe LED-technieken. Deze besparen ongeveer 30% tov andere LCD TV's