Welkom bij
Euronics Leeuw
Print

Tips

Video

Laat uw (waardevolle) videobanden omzetten naar digitale opslagmedia, hierdoor blijft kwaliteit langer behouden en bent u er zeker van dat u uw beelden kunt blijven bekijken.

Ook gewone DVD's kunt u bekijken op een Blu-ray speler. De beeldkwaliteit zal dan zelfs beter ogen dan via een DVD-speler.


Audio

Plaats uw luidsprekerboxen niet achter een plant of gordijn, dit blokkeert bepaalde tonen van uw muziek.

Vraag bij uw specialist om een speciaal opzetborsteltje voor op de stofzuiger, ook om het bedieningspaneel van uw geluidsinstallatie te reinigen.

Let op met planten die te dicht bij uw boxen staan. Vocht kan de boxen vervormen, waardoor de kwaliteit verloren gaat.


Wassen

U kunt vooral energie besparen door op de temperatuur waarop u wast te letten. Vaak is wassen op 40 graden voldoende.

Tegenwoordig zijn wasmiddelen beter geconcentreerd en hebben veel wasmachines een 20 graden programma, zodat u op een lagere temperatuur kunt wassen met goed wasresultaat. Dit bespaart u weer energiekosten.

Koelen & vriezen

Bij de aanschaf van een koelkast of diepviezer kunt u letten op het Energielabel i.c.m. formaat. Een goed formaat koelkast of vriezer voorkomt onnodig energieverbruik.

Op 15 juli 2004 werd in de Telegraaf geschreven dat een Nederlander gemiddeld € 330 aan eten weggooit. Beter op de houdbaarheidsdatum letten en het eten op de juiste temperatuur bewaren zijn volgens het NIBUD dan ook eenvoudige manieren om geld te besparen. BioFresh zorgt voor die juiste temperatuur! Vlees, vis, groente, fruit en melkproducten blijven dankzij BioFresh tot 3x langer houdbaar dan in een normaal koeldeel.

Plaats uw koelkast op een koele plaats. Elke graad minder staat voor een energie besparing van 3%


Energiezuinig koken

Vaak is het nodig om de oven voor te verwarmen. Door goed op de temperatuur te letten kunt u voorkomen dat de oven lang op temperatuur is voordat u erin gaat bakken.

Kies voor een over die automatisch stopt met verwarmen als de baktijd verstreken is. Dit scheelt stroom, hierdoor voorkomt u ook dat uw gerechten te lang bakken.

Plaats tijdens het koken een deksel op de pan. Dit bespaart tijd en energie.

Vervang de verlichting van de afzuigkap indien mogelijk eens voor een spaarlamp. Zeker als deze de hele avond brandt kunt u eenvoudig besparen op uw energieverbruik