Welkom bij
Euronics Leeuw
Print

Tips

Strijken met stoom

Duw niet! De stoom doet het werk, niet het gewicht van het strijkijzer.
U bespaart tijd door de voor- en achterpand tegelijk te strijken.
U doet dit door het kledingstuk ‘dubbel' te leggen. De krachtige stoom van een stoomstation is sterk genoeg voor twee lagen. De aanzuigende werking van de plank zorgt ervoor dat uw kledingstuk strak blijft liggen.

Strijk ‘heen' met stoom en ‘terug' zonder stoom. Deze laatste beweging zorgt ervoor dat het kledingstuk dat door de stoom ietwat is bevochtigd weer droogt.

Hang de gestreken kleding na het strijken direct netjes op. Door de hitte die het ijzer op de kleren heeft overgedragen, is de kleding nog warm. Hierdoor kreuken ze nog gemakkelijk wanneer u ze slordig opvouwt.


 


Ergonomie & strijken

Zet de strijktafel op de juiste hoogte. Zonder uw arm of rug te buigen moet u uw handpalmen op de tafel kunnen leggen. Dit voorkomt onnodige rugklachten.

Vochtige was stijken

Indien u in de gelegenheid bent om uw was uit de droger gelijk te strijken kies dan voor een programma waar de was nog licht vochtig blijft. Hierdoor strijkt u makkelijker en bent u dus sneller klaar.

Onderhoud wasmachine

Was af en toe een 90 graden was (zonder was) met een schepje soda erbij.Reinig de wasmachine op tijd met een speciaal daarvoor ontwikkelt middel dit bevorderd de levensduur en kan nare luchtjes voorkomen.

 

Het openhouden van de deur van de wasautomaat na gebruik kan bijdragen aan het voorkomen van nare luchtjes.


Vetluis

Ruikt u wasgoed niet lekker fris meer? Een oorzaak kan zijn vetluis, ook wel zeepluis genoemd. Dit verschijnsel heeft echter niets te maken met luis. Dat komt vooral doordat er vaak gewassen wordt op 40 graden en zelden op hoge temperaturen. Bij lage temperaturen worden de zeepresten en bacteriën niet goed verwijderd, hierdoor kan dit aankoeken met als gevolg dat uw wasmachine muf kan gaan ruiken. Dit kan tijdens het wassen overgaan op uw was.

Ons advies: was minimaal 1 keer in de maand op 90 graden en controleer regelmatig de pluizenfilter. Hierdoor worden zeepresten verwijderd en bacteriën gedood.